Vi välkomnar Kubal som nytt medlemsföretag!

Vi välkomnar Kubal - Kubikenborg Aluminium AB som nytt medlemsföretag i Brons nätverk! Kubal är Sveriges enda producent av primäraluminium och täcker hälften av Sveriges aluminiumbehov. Vi har intervjuat Oscar Johansson som arbetar som HR-chef på företaget.

Kan du berätta om dig och om Kubal?

Jag heter Oscar Johansson och kom till Sundvall från Stockholm för ungefär 4 år sen där jag har arbetat i många olika roller och branscher, men gemensamt är att jag alltid haft ett utvecklingsfokus och perspektivet hur man kan använda teknologi för att driva vidare utveckling. På Kubal är jag CHRO och jag har under mina år här insett att man hela tiden måste förändras då vi verkar inom en Commodity bransch. Fabriken är en av Sundsvalls och Västernorrlands största privata arbetsgivare och har i dagsläget runt 470 anställda. Årsproduktionen är för närvarande omkring 135 000 ton primäraluminium. Kubal är verksamt inom en traditionell bransch men det finns så pass mycket utrymme att tänka nytt och det är där jag ser att initiativ som Bron som väldigt intressant.

Varför valde ni att bli medlem i Bron?

De bästa lösningarna kommer från de som kan ifrågasätta “varför gör ni på det här sättet?”. Att lära från andra områden är både viktigt och nyttigt. Vi vill även vara med och bidra i arbetet i att stärka Sundsvall med omnejd som region, och ett sätt att göra det är samarbete i olika former och med olika aktörer i ett nätverk som Bron. Det ser vi som mycket viktigt.

Om du får göra en digital spaning 5 år framåt i tiden, var tror du att vi är då?

Om 5 år så tror jag att elektrifiering och automation inom industrin kommer att ha blivit normen. Vårt moderbolag Rusal ligger långt framme inom dessa områden och det kommer även vi att få nytta av längre fram. Inom industrin så kommer många nya funktioner och möjligheter att komma som gör det möjligt att styra och övervaka anläggningar. Men även på områden som att mäta och dokumentera finns helt nya innovativa arbetssätt. Här har vi mycket vi kan effektivisera.

Slutligen, vad betyder Good Tech för dig?

Good Tech handlar om att stärka hela regionens konkurrenskraft, tillsammans! Att gemensamt bidra till ett hållbarare och resurseffektivare samhälle.

Föregående
Föregående

Vi hälsar Specialpedagogiska skolmyndigheten välkommen som nytt medlemsföretag

Nästa
Nästa

Good Tech Competence har väglett 50 personer mot ett jobb inom IT