Good Tech Competence har väglett 50 personer mot ett jobb inom IT

Bild från en tidigare nätverksträff.

Kompetensförsörjningsprojektet Good Tech Competence startade 2018 med målet att kompetenta medarbetare och talanger inte ska missas. Totalt har nu 200 kandidater scannats och som blivit erbjuden hjälp med både CV-granskning, utbildningsmöjligheter, praktikplatser och stöd i rekryteringsprocesser.

Projektet har syftat till att öka mångfalden i it-branschen och fokus har i huvudsak varit på personer som är nya i Sverige eller som varit arbetslösa under en längre tid, men också talanger som satsar mot en karriär inom it-sektorn. Reza Moossavi, som projektlett Good Tech Competence och som själv har erfarenhet av att ta sig in på svenska arbetsmarknaden, har lyckats matcha över 50 kandidater mot jobb eller vidare utbildning och har också fått bevittna flera solskenshistorier.

-  Jag gläds över att projektet hjälpt kompetenta och talangfulla människor till ett jobb igen. Personer som hamnat på sidan och som ingen trodde på, har nu fått en ny chans. Jag är också stolt över företagen som givit dessa människor en ny möjlighet, för att känna att någon tror på en är kanske det vi alla behöver för att lyckas, förklarar Reza Moossavi.

Att koppla samman rätt person med rätt arbetsgivare har varit en betydande del i projektet. Detta har framför allt skett genom en framgångsrik modell där Brons nätverk och medlemsföretag tillsammans med personers individuella kompetens och drivkraft format lyckosamma samarbeten. Även aktiviteter och mingelträffar har arrangerats där kandidater och arbetsgivare givits chans att i ett första skede mötas, för att senare följa upp kontakten.

Det har funnits en stor variation bland deltagande kandidater, både vad det gäller ålder, kön och bakgrund. Vissa personer har haft erfarenhet inom it sedan tidigare och därför haft närmare steg till jobb, medan andra har påbörjat värdefull utbildning för att komma närmare målet med ett arbete inom it. Oavsett om det handlat om hjälp att utforma ett CV eller hitta en praktikplats så har alla steg, små som stora, varit viktiga för att lotsa kandidaterna in på arbetsmarknaden.

- Det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Vi vill vara en attraktiv region för it-talanger och där har vi mer arbete att göra. För att göra detta behövs en insats från de större aktörerna, något som förhoppningsvis kommer att ske inom närmsta tiden, menar Reza Moossavi.

Projektet Good Tech Competence som nu är avslutat, har stimulerat och bidragit till fler arbetstillfällen, större mångfald och ökad tillväxt i regionen. Efterfrågan på kompetens inom it är stor och för många företag ett tillväxthinder, därför är kompetensförsörjning ett fortsatt prioriterat område.

- Behoven av kompetens inom IT och digitalisering kommer fortsätta att öka. Vi har behov av att fler ska hitta in till området genom utbildning, fortbildning och kompetensväxling. Good Tech Competence har visat på en viktig väg framåt och behöver följas av ytterligare satsningar, säger Lars Persson Skandevall , VD för Bron Innovation.

Är du intresserad av att veta mer om projektet?

Kontakta projektledare Reza Moossavi, reza.moossavi@broninnovation.se.

Projektet har finansierats av Tillväxtverket.

Föregående
Föregående

Vi välkomnar Kubal som nytt medlemsföretag!

Nästa
Nästa

Nytt medlemsföretag i nätverket: Starbit