Vi hälsar Specialpedagogiska skolmyndigheten välkommen som nytt medlemsföretag

Maria Jonsson, chef för Digitaliseringsenheten på Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Vi hälsar Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) välkommen som nytt medlemsföretag i Brons nätverk. Organisationen arbetar för att alla barn, unga och vuxna har rätt att lära utifrån sina egna förutsättningar och att nå målen för sin utbildning. Det kan till exempel handla om att få läsa, skriva och räkna på sina egna villkor. Vi har intervjuat Maria Jonsson som är chef för Digitaliseringsenheten.

Kan du berätta om dig och om Specialpedagogiska skolmyndigheten?

Mitt namn är Maria Jonsson och jag har i princip i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat i ledande befattningar inom IT och digitalisering, bland annat inom medie- och telekombranscherna, som konsult och som egen företagare. Sedan drygt ett år tillbaka arbetar jag som chef för Digitaliseringsenheten på Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Varför valde ni att bli medlem i Bron?

I Sverige har vi målet att bli bäst i världen på digitalisering och inom vår myndighet vill vi med hjälp av digitalisering förbättra förutsättningarna för att barn, elever och vuxenstuderande oavsett funktionsförmåga når målen för sin utbildning. Ska vi lyckas med det måste vi hjälpas åt och jobba tillsammans. Vi hoppas att vi genom vårt medlemskap i Bron utökar vårt nätverk och hittar inspiration, samarbeten och kompetenser som driver digitaliseringen framåt. Vi hoppas att vi hittar ännu fler sätt att utveckla innovativa lösningar och nyttja digitaliseringens möjligheter för att förbättra förutsättningarna för våra målgrupper och också att vi kan påminna andra medlemmar att ha våra målgrupper i åtanke vid sin digitala utveckling.

Om du får göra en digital spaning 5 år framåt i tiden, var tror du att vi är då?

Jag hoppas att vi om 5 år har kommit riktigt långt i utveckling och användning av digitala lösningar som ger elever ännu bättre förutsättningar i sitt lärande utifrån sina egna individuella behov.

Slutligen, vad betyder Good Tech för dig?

För mig betyder Good Tech att vi drar mesta möjliga nytta av den digitala teknikens möjligheter på ett bra sätt.


Föregående
Föregående

Ampano Technologies nytt medlemsföretag i Bron

Nästa
Nästa

Vi välkomnar Kubal som nytt medlemsföretag!