Stort intresse och engagemang vid framgångsrikt AI-seminarium i Östersund

Lars Oscarson, Innovationsledare Bron Innovation.

Den 24 maj hölls ett välbesökt seminarium i Östersund om Artificiell Intelligens (AI) och dess potential för tillväxt. Lars Oscarsson från Bron Innovation agerade moderator och beskriver evenemanget som lyckat och välbesökt, med ett starkt intresse och nyfikenhet från deltagarna.

Under seminariet hölls flera inspirerande presentationer. Daniel Adelander från Pro&Pro talade om AI i vardagen och hur det kan integreras för att skapa möjligheter för samhället. Marcus Strömsten från Höga Kusten Destinationsutveckling delade deras framgångshistoria med chatboten Vilja och hur den har hjälpt deras turistservice.

Mattias O'Nils, professor vid Mittuniversitetet, presenterade universitetets AI-forskning och betonade vikten av samarbete mellan akademi, näringsliv och samhälle för att driva innovation framåt. Pär Segerström från Media Research i Östersund berättade om de nya affärsmöjligheterna som AI skapar för företaget och vikten av att hitta rätt samarbetspartners.

Efter presentationerna hölls en livlig paneldebatt om hur AI kan främja tillväxt i Östersund. Panelen inkluderade Bengt Myhrman, Amelie Rahbek, Mona Swartling och Mattias O'Nils. Diskussionen involverade både panelen och publiken och berörde möjligheter och utmaningar med AI i regionen.

Seminariet avslutades med en kort sammanfattning och möjlighet för deltagarna att nätverka och fortsätta diskussionerna som hade påbörjats.

Föregående
Föregående

Bli en del av Bron!

Nästa
Nästa

Bron Innovation i möte med Ukrainas vice premiärminister om digitalt utvecklingsprojekt