Bron Innovation i möte med Ukrainas vice premiärminister om digitalt utvecklingsprojekt

Lars Persson Skandevall, VD Bron Innovation, och Hanna Wallin, Innovationsledare Bron Innovation.

På torsdag den 25 maj kommer Bron Innovations VD, Lars Persson Skandevall, och Hanna Wallin, Innovationsledare, att delta i ett högnivå-möte i Bryssel med Mykhailo Fedorov, Ukrainas vice premiärminister och minister för Digital transformation. Johannes Hahn, EU-kommissionär för budget och administration, kommer också att närvara vid mötet.

– Den digitala förmågan har varit viktig för Ukraina under det pågående kriget. Att nu får träffa deras vice premiärminister för att diskutera framtida utveckling känns otroligt inspirerande och viktigt, säger Lars Persson Skandevall.

Mötet är samtidigt en kickoff för ett omfattande 3-årigt projekt – GovTech4All – som innefattar totalt 13 länder. Bron Innovation är den svenska partnern i projektet. I projektet ska nya sätt att utveckla digitala tjänster utforskas och prövas i samverkan både mellan den offentliga sektorn och privata företag samt mellan olika länder.

– Det här är en pionjärsatsning inom EU. Det är väldigt roligt att vi får vara med på den resan. Jag tror det kommer innebära nya möjligheter för både vårt näringsliv och de offentliga aktörerna i Västernorrland, säger Hanna Wallin. 


Bron Innovation är Västernorrlands IT-kluster och digitala innovationshub. I Bron samverkar ca 100 privata och offentliga aktörer inom innovation, kompetensförsörjning och digital utveckling.

GovTech handlar om att utveckla nya välfärdstjänster och produkter i samverkan mellan innovativa företag och kommuner, regioner och myndigheter.

Vid frågor kontakta:

Lars Persson Skandevall, 070-666 42 53 eller Hanna Wallin, 076-022 42 92

Föregående
Föregående

Stort intresse och engagemang vid framgångsrikt AI-seminarium i Östersund

Nästa
Nästa

Bron partner till Världsbanken inom GovTech