Nytt medlemsföretag: Edugrade

Lillemor Larsson.

Vi välkomnar Edugrade som nytt medlemsföretag i Brons nätverk! Edugrade arbetar med kompetensförsörjning och erbjuder teoretisk och praktisk utbildning samt certifiering inom IT och telekom. Vi har intervjuat Lillemor Larsson som är utbildningsledare på företaget.

Kan du berätta om dig själv och Edugrade? 

Jag heter Lillemor Larsson och jag är utbildningsledare på Edugrade. Jag är ansvarig för utbildningar som finns i Sundsvall, men också i Hudiksvall, Örnsköldsvik och Sandviken. Jag har en bakgrund inom IT men har under årens lopp främst jobbat med projektledning i olika former i mitt eget företag. Därefter sadlade jag om och började plugga till IT-projektledare på yrkeshögskolan. Då gjorde jag min LIA praktik på Edugrade och började sedan som utbildningsledare som jag varit sedan i maj.

Edugrade arbetar med utbildning och certifiering inom IT och telekom. Vi har fyra områden: uppdragsutbildning, certifiering, yrkeshögskola samt arbetsmarknadsutbildningar. Edugrade är ursprungligen från Hudiksvall och ägs av Hexatonic Group som är en stor koncern på system och fiberkommunikation. Det som är intressant med yrkeshögskolan är att vi måste få avsiktsförklaringar från näringslivet att en viss kompetens behövs, vilket gör att yrkeshögskolan bygger på näringslivets kompetensbehov. I höst startar bland annat utbildningar inom Systemutvecklare.NET med AI-kompetens i Sundsvall och Örnsköldsvik.

Varför valde ni att bli medlem i Bron?

Jag har följt Bron under många år, ända sedan Mic och Sundsvall 42 där jag också var delprojektledare. För oss är det viktigt att vara med och utveckla digitaliseringen i samhället och vi ser vår roll i att bidra till kompetensförsörjning utifrån de behov och den kompetensbrist som finns i regionen från företag och organisationer. Att nätverka och utvecklas som företag med andra företag och organisationer i angränsande branscher är också en god anledning till att vara medlem.

Om du får göra en digital spaning 5 år framåt i tiden, var tror du att vi är då?

Jag tänker generellt mer digitalisering av alla samhällstjänster, mer distansarbete och också utflyttning till glesbygd. Jag tror att covid har skyndat på denna process med exempelvis hemarbete. Pandemin gjorde att det inte fanns några val och man har insett att det fungerar väldigt bra. Jag tror också på livslångt lärande oberoende av bostadsort, som vi tänker och jobbar nu när vi har en utbildning men vi lägger den på fler orter. Som jag ser det är det framtiden, att man har utbildningar på fler orter med färre platser så man är flexibel och löser kompetensbehovet företagen har på orten. Det blir bra för både studenter och företag. Det som också blivit signifikativt när jag träffat äldre människor är att alla åldersgrupper är mer eller mindre digitala nu, vilket skyndat fram digitalisering för alla åldersgrupper. Det tror jag kommer fortsätta framåt. Det finns heller inget som man specifikt benämner IT-bransch, utan IT genomsyrar alla branscher, det är en verksamhetsfråga.

Slutligen, vad betyder Good Tech för dig?

Jag tänker att man gemensamt med olika aktörer jobbar innovativt för att lösa samhällsutmaningar för ett bättre samhälle.

Föregående
Föregående

Vi välkomnar Aingo Technologies som nytt medlemsföretag

Nästa
Nästa

Unik benchmarking-tjänst ska minska IT-kostnaderna inom offentlig sektor