Och de nominerade till årets IT-profil är…

 
Nominerade_itprofil.jpg

Årets IT-profil är en årlig utmärkelse som delas ut av Dataföreningen i Sundsvall och Bron Innovation under Sundsvall Business Awards. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma en person eller organisation som bidragit till att placera Sundsvall och Good Tech Region på IT-kartan.

Många nomineringar har kommit in och av dessa har Bron och Dataföreningen Sundsvall valt följande tre aktörer som gjort stort avtryck under det gångna året.

Crosser Technologies AB
Motivering:
Crosser utvecklar mjukvara för den globala industrimarknaden som kopplar upp, analyserar och distribuerar maskindata. Crosser rankas som en av de tio hetaste svenska startups inom Internet of Things och de utnämndes till “Cool Vendors in IoT Edge Computing” i analysföretaget Gartners globala rapport 2018, som enda svenska företag. Crosser har redan tagit plats på IT-kartan, och mer lär komma.

Haldor AB
Motivering:
EdTechmarknaden är en av de snabbast växande marknaderna i världen, bland annat eftersom skolan behöver enkla verktyg för att nå digitaliseringsmålen. Med Sundsvall som utgångspunkt utvecklar Haldor digitala verktyg för lärare och elever. Haldor utnämndes av jätten Microsoft till Country Partner of the Year Award för Sverige 2018 med motiveringen att de exemplifierar expertis, innovation och transformativa lösningar. 2019 har de vuxit ur sina lokaler och ta sats mot nya framgångar.

Anna Eriksson, GD för DIGG
Motivering:
Som Generaldirektör för DIGG har Anna snabbt blivit en ledande nationell digital profil. I alla viktiga digitala sammanhang är det självklart att Anna medverkar, och som nyinflyttad till Sundsvall har hon redan blivit en stark ambassadör. Genom sin och myndighetens verksamhet får fler upp ögonen för Västernorrland som en stark och intressant digital region.

Vinnaren presenteras på Sundsvall Business Awards som går av stapeln den 19 september.

Vid frågor, kontakta:

Lars Persson Skandevall
VD Bron Innovation
070-666 42 53

Kristoffer Nilsson
Ordförande Dataföreningen Sundsvall
070-853 17 56

 

 
Bron Innovation