Geek Girl Mini – årets IT-profil

 
itprofil.jpg

Bron Innovation och Dataföreningen har utsett 2018 års IT-profil i Sundsvall. Årets vinnare är Geek Girl Mini som erbjuder verksamhet med målet att få fler tjejer till IT-branschen och öka intresset för teknik och digitalisering. Motiveringen lyder:

”I en extremt stark digital region är kompetensen en avgörande faktor för att fortsätta den starka tillväxten. Vi vill ha fler, duktiga, innovativa och kreativa medarbetare, forskare och entreprenörer som kan fortsätta driva den digitala utvecklingen. Alla årets nominerade bidrar till detta, årets vinnare gör det på särskilt framträdande sätt. Genom att fånga, en annars svårfångad grupps intresse för teknik och digitalisering ser årets profil till att framtidens IT-sektor kommer vara mer jämställd, mer kreativ och med lustfylld – och på vägen dit är de genom sin uppskattade och uppmärksammade verksamhet ett lysande skyltfönster för vår region.”

”Geek Girl Mini står inte bara för en väldigt viktig och uppskattad verksamhet, deras aktivitet bidrar också till att visa på den kreativitet och spännande digitala framtid som formas i vår region”, menar Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation och Linda Gustafsson, ordförande för Dataföreningen.

Vid frågor, kontakta:
Lars Persson Skandevall
VD Bron Innovation
070-666 42 53

Linda Gustafsson
Ordförande Dataföreningen
070-311 38 12

Läs mer om Geek Girl Mini här.

 
Bron Innovation