Varmt välkomnande av årets IT- och teknikstudenter

 
it.jpg

Över 20 olika företag, myndigheter och organisationer radade upp sig för att hälsa de nya studenterna inom IT och teknik välkomna till Mittuniversitetet under deras första vecka.

Totalt är det cirka 100 studenter som påbörjar sin akademiska bana denna höst. Utmärkt, med tanke på den stora efterfrågan på kompetens som finns i regionen. Traineeprogram, exjobb samt karriärmöjligheter efter studier var några av de ämnen som togs upp under välkomnandet.

it1.jpg

Hussein Fares och Joel Olsson är två av de nya studenterna vid Mittuniversitetet. De har båda två precis flyttat till Sundsvall och tycker att det är bra att redan nu få möjlighet att träffa några av de arbetsgivare som finns i regionen. Tillsammans med de andra nya studenterna fick de en mycket konkret uppmaning direkt: ”Finns ni inte på LinkedIn så bör ni göra det snart – det är nu ert nätverksbyggande börjar” poängterade Teresia Edling som är arbetar med branschsamverkansfrågor vid Mittuniversitetet.

Bron Innovations VD Lars Persson Skandevall fanns också med under dagen. ”Det finns verkligen ett stort intresse från arbetsgivarna i regionen att skapa kontakter med studenterna, och som student skulle jag verkligen ta tillvara på de möjligheterna”, menar Lars.

Beatrice Johansson har börjat civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Beatrice har familj och bekanta som tidigare studerat vid Mittuniversitetet, vilket var en av anledningarna till att hon valde utbildningen i regionen. ”Det känns bekvämt, utvecklande men framförallt tryggt att komma till en stad dit man redan har någon form av koppling – i mitt fall genom tidigare studenter” säger Beatrice medan Joel särskilt ser fram mot utbildningens innehåll om projekt- och organisationsarbete.

”Det finns ett stort intresse från hela IT-sektorn att fånga upp studenterna vid Mittuniversitetet. Vi på Dewire lägger mycket energi på att skapa kontakt och erbjuda exjobb till exempel. Jag har själv läst min utbildning här vid Mittuniversitetet, och vet hur bra det fungerar och hur positiv syn det finns på studentsamverkan”, säger Johanna Edström. ”Jag har inte riktigt listat ut vad jag vill göra än – men jag vill ta mig ut i världen och jag har stora visioner” avslutar Beatrice.

Ett stort lycka till säger vi till de nyblivna studenterna, och välkomna till Good Tech Region!

 
Bron Innovation