Välkommen Mikael Englund!

Vi välkomnar Mikael Englund som Bron Innovations nya innovationsledare med fokus på avancerad digitalisering. Mikael kommer att utgå från Härnösand men kommer att jobba över hela Västernorrland. Med ett brett kontaktnät, ett hjärta för företagande och digitalisering är han ett starkt och efterlängtat tillskott i vårt team!

Mikael har tidigare varit VD på Höga Kusten Turism och under de senaste åren har han drivit eget företag inom besöksnäringen. Innan dess jobbade han med innovation och startups på Uminova Innovation i Umeå. I grunden är Mikael vetenskapsjournalist, men efter åren på Sveriges Television har hans fokus legat på innovation, affärsutveckling och entreprenörskap.

Vad har du för förväntningar i din nya roll?
– Jag ser fram emot att vara en del i att hjälpa både företag och offentlig sektor med att utveckla sina verksamheter med hjälp av avancerad digitalisering. På Bron kommer jag få möjligheten att använda allt jag har lärt mig i mitt yrkesliv och samtidigt vara en del i att skapa ett bättre samhälle med hjälp av innovation och teknisk utveckling.

– Bron Innovation med dess nära samarbete med medlemsföretagen och Mittuniversitetet är en enorm tillgång för att kunna att ta stora och innovativa kliv i en spännande tid där digitalisering och teknisk utveckling förändrar förutsättningarna inom många sektorer. Genom att jobba tillsammans i projekt och andra typer av satsningar och samarbeten kan vi ta tillvara på den utvecklingskraft som finns i vår region.

När du inte jobbar, vad gör du då?
– Jag har tre barn som är 8, 10 och 12 år som gillar att idrotta, så fritiden spenderas på olika idrottsanläggningar runt i länet. Jobbet på Bron Innovation kommer att innebära många möten och tid vid datorn och för att få balans i livet behöver jag arbeta med kroppen och händerna. Jag älskar att laga mat, renovera och röra på mig.

Fun fact om dig?
Både stolt och lite malligt kan jag berätta att jag fortfarande vid 52 års ålder spelar bandy på A-lagsnivå med Härnösands AIK (alltså riktigt bandy på is).

Föregående
Föregående

Välkommen Angelica Lindqvist!

Nästa
Nästa

Fullsatt när datadriven utveckling diskuterades i Örnsköldsvik