Techbranschen fortsätter att växa starkt i Västernorrland

Från vänster: Lars Persson Skandevall, Bron Innovation, Michael Jakobsson, Starbit, Adrianne Edblad, Clavister, Veronica Löfberg, Sogeti och Christina Ramm-Ericson, TechSverige.

Igår samlades företagare, politiker, företrädare för techbranschen och andra intressenter i Sundsvall under ett lunchseminarium för att ta del av TechSveriges rapport med färska siffror för IT-sektorn i länet.

Västernorrland har en fortsatt positiv utveckling och utmärker sig nationellt. Branschen står för bland annat närmare sju procent av länets totala bidrag till Sveriges BNP och Västernorrland har det högsta förädlingsvärdet per anställd inom branschen i landet. Tillsammans diskuterade vi framgångsfaktorer men också vilka tillväxthinder vi står inför och hur vi konkret behöver arbeta för att fortsätta stimulera utvecklingen av branschen. Kompetensförsörjning är en viktig fråga och ett betydande hinder för branschens tillväxt. Fram till 2024 beräknas det bland annat att saknas 70 000 IT-experter i Sverige.

Seminariet modererades av Lars Persson Skandevall från Bron Innovation och rapporten presenterades av Christina Ramm-Ericson från TechSverige. I panelen deltog Bodil Hansson från Sundsvalls kommun, Adrianne Edblad från Clavister, Michael Jakobsson från Starbit AB och Veronica Löfberg från Sogeti. Eventet arrangerades i samarbete med Bron Innovation, TechSverige och Almega. Tack alla för en givande dag!

Föregående
Föregående

2000 elever tävlar om att bygga framtidens samhälle i Minecraft

Nästa
Nästa

Vi välkomnar Aingo Technologies som nytt medlemsföretag