Summering av framgångsrikt projekt

Lars Persson Skandevall, VD på Bron Innovation.

När Bron nu gör bokslut för projektet Digital Innovationshub Västernorrland är det många framgångar som summeras.

– Idén med projektet har varit att få fler företag att dra nytta av digitaliseringen, berättar Lars Persson Skandevall som är VD på Bron Innovation.

Under projektet har Bron jobbat tillsammans med nästan 100 företag i Västernorrland. Utgångspunkten har varit deras behov och tillsammans med kompetens hos Brons medlemsföretag har projektet kunnat ge dem en stödjande väg framåt.

– Extra roligt är att 16 företag har utvecklat samarbete med forskare, framför allt på Mittuniversitetet, och att 20 företag har kunnat introducera nya tjänster på marknaden. Det betyder innovation och tillväxt i regionen, ett viktigt mål, säger Lars Persson Skandevall.

Bron Innovation hoppas få möjlighet att driva fler projekt med liknande inriktning.

– Att dra nytta av digitaliseringen är viktigt för företag, och vi vet att man efterfrågar stöd för att ta kloka beslut. Det handlar om konkurrenskraft, jobb och hållbar utveckling för både företagen och för samhället, avslutar Lars Persson Skandevall


Nyfiken på innovationssprintarna?

Innovationssprintar var ett av de verktyg som Bron erbjöd genom projektet Digital Innovationshub Västernorrland, med målet att utveckla fler nya digitala innovativa tjänster. En innovationssprint är en strukturerad och effektiv problemlösningsmetod som tar projekt framåt på kort tid. Detta genom att tillsammans med olika kompetenser forma problemet, generera idéer och hitta lösningar på det.

Under projektet genomfördes totalt 11 sprintar. Här kan du ta del av utmaningarna, idéerna, lösningarna och resultaten.

Projektet finansierades av bland annat Region Västernorrland och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Föregående
Föregående

Slutrapport: Smarta Bygder – digitalisering i Örnsköldsviks landsbygder

Nästa
Nästa

AI-styrt utvecklingsverktyg för ökad trivsel hos medarbetare