Projektet DAFYZ möjliggör hållbar företagsutveckling på glesbygden

Projektet “DAFYZ - Digital affärsutveckling för YZ län” som sker i nära samverkan mellan Bron Innovation och Almi Företagspartner Mitt är i full igång med flertal företag. I projektet deltar företag från olika branscher och orter – allt ifrån butiker till industrier. Gemensamt är att samtliga är mikro- och småföretag verksamma i gles- och landsbygd i Jämtlands och Västernorrlands län.

- Projektet möjliggör för företag att ta sina första steg in i digitaliseringens värld vilket på sikt bidrar till en hållbar företagsutveckling. Av deltagande företag finns det en stor variation mellan bransch och behov, vilket gör att projektet verkligen bidrar till nytta för hela samhället, säger Jon God, projektledare, Bron Innovation.

Almi Företagspartner Mitt för den första dialogen med företagen för att analysera verksamhetens digitala mognad, och därefter identifieras tillsammans med företaget relevanta utvecklingsområden. De företag som redan deltar i projektet står inför utmaningar och behöver stöd inom bland annat sökordsoptimering, systemstöd och digitala beställningar.

- Projektet har unika möjligheter att hjälpa företag att först tänka igenom sina digitala utmaningar tillsammans med Almi och sedan ha möjligheten att få en kostnadsfri tjänst levererad av IT-företagen som är medlemmar i Bron. Vi har plats för fler företag, kontakta oss på Almi eller Bron Innovation om ni är intresserade och vill veta mer, säger Martin Hellström, affärschef Almi Företagspartner Mitt.

Bakgrunden till projektet är att företag som är verksamma i gles- och landsbygd står inför särskilda utmaningar. De har ofta ett begränsat upptagningsområde av kunder, långa avstånd till nya kunder och leverantörer samt saknar ofta samverkanspartners inom kompletterande verksamheter i sitt närområde. Målet med projektet är att ge mikro- och småföretag på landsbygden i Västernorrlands och Jämtlands län ökad kunskap och förståelse kring sina behov av digitalisering. Företagen ska ta sina första steg mot att se digital teknik och automatisering som en långsiktig och hållbar del av företagsutvecklingen. Projektet finansieras av Tillväxtverket och pågår fram till 31/10 2020.

Mer information om projektet - Tillväxtverkets webbplats

Kontakt

Projektledare

Jon God

076-805 03 70

jon.god@broninnovation.se

Läs mer om projektet

Föregående
Föregående

Game on för spelutveckling i Västernorrland

Nästa
Nästa

"En framtid utan AI är ingen framtid"