Nytt projekt för ökad digital säkerhet för SME-företag i Västernorrland

Sara Rudälv från Bron Innovation är projektledare för projektet Digital Säkerhet Västernorrland.

Risken att drabbas av ransomware, förlust av information, cyberbrott eller andra IT-incidenter har aldrig varit större och mer påtaglig än nu, och allt fler företag inser vikten av att kunna jobba strategiskt med digital säkerhet.

Med den insikten och bakgrundsinformationen känns det extra värdefullt att Bron Innovation, i samarbete med IT-säkerhetsbolaget, kan erbjuda åtta företag i regionen kostnadsfri hjälp för att minska sina digitala risker.

Erbjudandet är en del av projektet Digital Säkerhet Västernorrland, ett utvecklingsprojekt som finansieras av Tillväxtverket och Region Västernorrland.

– Digital säkerhet är en högst aktuell fråga som på många sätt kan påverka ett företags verksamhet och framgång. Vi på Bron Innovation är glada över att, som en av fyra aktörer i Sverige, få chansen att genomföra detta viktiga pilotprojekt och medverka till ökad kunskap inom området, berättar Sara Rudälv, projektledare på Bron Innovation.

En annan del i projektet är att erbjuda kurser riktade till det regionala främjandesystemet i Västernorrland. Kurserna syftar till att öka kompetensen kring frågor som informationssäkerhet, IT-säkerhet och Cybersäkerhet samt stärka deras förmåga att i sin främjarroll kunna ge stöd och råd kring digital säkerhet.

– Tillsammans med IT-Säkerhetsbolaget, länets företagsfrämjare och de åtta företag som deltar i projektet hoppas vi bidra till ökad kunskap om hur både företag och stödaktörer kan jobba strategiskt med digital säkerhet som stöd för affärsnytta och konkurrenskraft, avslutar Sara Rudälv.

Föregående
Föregående

Välkommen Andreas Hjorth!

Nästa
Nästa

"Aktivitetsklocka" på fordon för minskad klimatpåverkan