IT-företag på väg mot internationella marknader

Från vänster: Lars Oscarson, Bron Innovation, Michael Jakobsson, Starbit, Magnus Fransson, IoT Sverige, Niklas Grybe, Business Sweden och Jennie Roos, Bron Innovation.

Det finns en ökad efterfrågan på smarta tjänster och produkter över hela världen. Högt i kurs står lösningar från Sverige.

Västernorrland med sina många starka IT-företag är en intressant region, inte minst tack vare de många innovations- och utvecklingsprojekten med fokus på IoT och AI som har genomförts.

I samband med den årliga IoT-mässan som Servanet genomför arrangerade Bron Innovation så att regionala företag fick möjlighet att träffa Business Sweden och IoT Sverige för att diskutera hur de kan nå ut med sina produkter och tjänster på den internationella marknaden.

- Det finns fantastiska tech bolag i Sverige som många av dem inte ens tänkt tanken att satsa på en internationell marknad – och suget är enormt; säger Niklas Grybe från Business Sweden.

- Vi vet att det händer mycket inom IoT i Västernorrland. Det finns flera spännande innovativa företag och intressant forskning som vi följer, säger Magnus Fransson internationaliseringsansvarig vid IoT Sverige.

Ett av företagen som deltog var Starbit, som bland annat vidareutvecklat och kommersialiserat en IoT-sensor för snödjupsmätning som forskare på Mittuniversitetet tagit fram genom ett av Brons innovationsprojekt.

Ett givande samtal summerar Michael Jakobsson från Starbit mötet med Business Sweden och IoT Sverige - “Nu gäller det bara att ta steget”.

I november kommer IoT Sverige att finnas på Smart City Expo World Congress i Barcelona med bolag och aktörer från Sverige. Förhoppningsvis med företag från Västernorrland representerade!

Föregående
Föregående

Mångmiljonsatsning på forskning kring datadriven utveckling

Nästa
Nästa

Digital transformation i fokus för Lastvagnsservice i Härnösand