Innovativ Minigolf: Ny digital dimension av din spelupplevelse! 

En prototyp för en banbrytande innovation inom minigolfvärlden som skapar en helt ny spelupplevelse. Ja, det är resultatet av en innovationssprint som genomförts inom ramarna för Brons Digitala Innovationshub.  

Innovationssprinten har varit en samarbetsinsats mellan Tom Lundgren från City Golf Europe AB och Farshid Harandi, projektledare och utvecklare på Sogeti AB. Målet har varit att utveckla och demonstrera en fungerande prototyp av den nya minigolfprodukten ”City Putt”.  

Ny minigolfprodukt

City Putt är en helt ny typ av minigolfprodukt som använder avancerad teknik för att spåra golfbollen digitalt. Traditionellt har minigolf varit en aktivitet där spelare räknar antalet slag för att försöka få bollen i koppen på färre slag än sina motståndare. City Putt tar detta till nästa nivå genom att även införa digital spårning av bollen.  

Avancerad teknik och digital spårning

Den avancerade tekniken registrerar bollens rörelser och position på banan i realtid. Denna information används sedan för att beräkna spelarens poäng, inte bara baserat på antalet slag utan också genom att inkludera och ta hänsyn till faktorer som precision, bollens bana och spelarens skicklighet. 

– Vår vision med City Putt är att omdefiniera spelupplevelsen och öppna upp helt nya dimensioner när det gäller underhållning och tävling, berättar Tom Lundgren från City Golf. 

Genomförande och resultat

Genomförandet av innovationssprinten involverade en serie steg, inklusive utveckling av nya algoritmer, testning av olika systemlösningar samt integration av bokningssystemet. Projektteamet höll regelbundna avstämningsmöten för att diskutera framsteg och utmaningar.  

Efter utvecklingsfasen genomfördes ett acceptanstest för att säkerställa att prototypen fungerade enligt förväntningarna. 

Prototypen har visat sig vara tekniskt stabil och skapar verkligen en helt ny spelupplevelse. Fast det krävs ytterligare arbete för att göra prototypen till en kommersiell produkt. Men City Putt har potential att öppna nya dörrar inom interaktiv underhållning och banar väg för en innovativ framtid för minigolf, förklarar Farshid Harandi.  

Nästa steg

Framtidsutsikterna för City Putt är lovande. Nästa steg kommer att vara att ta prototypen och förvandla den till en fullt kommersiell produkt som kan erbjuda den nya, spännande spelupplevelsen till en bredare publik.

– Genom denna innovationssprint har City Golf och Sogeti inte bara visat på teknikens potential utan även skapat en ny och roligare spelupplevelse som kan nå en bredare publik, berättar Lars Oscarson, Innovationsledare från Bron Innovation. 

– Vi vill även tacka Bron Innovation och Lars Oscarson som har deltagit på många av våra möten och kommit med intressanta frågor och reflektioner vilket har haft en positiv påverkan på Innovationssprinten och utvecklingen av prototypen, avslutar Tom Lundgren. 


Digital Innovationshub Västernorrland

Innovationssprintar är ett av de verktyg som Bron erbjuder genom projektet Digital Innovationshub Västernorrland, där målet är att fler nya digitala innovativa tjänster ska utvecklas. En innovationssprint är en strukturerad och effektiv problemlösningsmetod som tar projekt framåt på kort tid. Detta genom att tillsammans med olika kompetenser forma problemet, generera idéer och hitta lösningar på det.

Projektet finansieras av bland annat Region Västernorrland och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Föregående
Föregående

Sunds Fibertech satsar på hållbart samarbete och miljöansvar

Nästa
Nästa

GovTech4all ska hitta nya vägar för offentlig sektor att bli mer innovativa