GovTech4all ska hitta nya vägar för offentlig sektor att bli mer innovativa

Den 6 juli deltog Hanna Wallin och Lars Persson Skandevall från Bron Innovation på det första EU-projektmötet för GovTech4All, vilket markerade starten av projektet. Mötet samlade representanter från partnerorganisationer från 14 olika länder i Europa, med syftet att fastställa gemensamma mål, definiera ansvar och skapa ett sammanhållet förhållningssätt till projektet.

Projektet GovTech4Alls målsättning är att hitta nya vägar för offentlig sektor att bli mer innovativ för att på så sätt kunna möta gemensamma samhällsutmaningar. GovTech bygger på att hitta de nya vägarna genom samarbete med innovativa spelare från flera branscher. 

Den 6 juli deltog Hanna Wallin och Lars Persson Skandevall från Bron Innovation på det första EU-projektmötet för GovTech4All.

– GovTech4All är ett projekt där vi får testa lösningar över landsgränserna tillsammans med GovTech-experter från hela Europa. Det skapar en otrolig tillgång till gemensamma kompetenser och erfarenheter. En bra grund för att få till förändring och innovationer på riktigt, berättar Hanna Wallin, Innovationsledare på Bron Innovation.

Bron Innovation har fått ansvaret att leda arbetet kring kommunikation och spridning av de resultat som görs inom projektet.

– Det känns ärofyllt och spännande att få ta del av det som görs inom projektet som ansvarig för kommunikation och spridning av resultaten. Vi kommer att vara uppdaterade med framfarten av projektet och arbeta nära projektledningen, fortsätter Hanna.

Bron Innovation kommer även att delta i den pilot som tillsammans med Spanien, Grekland och Litauen, ska titta på hur en EU-gemensam GovTech-marknad kan fungera. En offentlig organisation från varje av dessa länder som har ett behov av att finna nya lösningar för energieffektivisering, kommer att matchas ihop med innovativa Startups från hela EU för att gemensamt hitta en passande lösning. Piloten kommer förhoppningsvis få många lärdomar om vad som fungerar och vad som behöver utvecklas för att en gemensam GovTech-marknad ska fungera över tid.

 

Föregående
Föregående

Innovativ Minigolf: Ny digital dimension av din spelupplevelse! 

Nästa
Nästa

Mer effektiv hälso- och sjukvård genom ökad användning av hälsodata