Välkommen Patty Toledo!

Patty Toledo är projektledare för “Game ON Mid Sweden”.

Vi välkomnar vår nya kollega Patty Toledo till att jobba med oss på Bron Innovation, som projektledare för projektet ”Game ON Mid Sweden”. 

Patty är ursprungligen från Brasilien, men har bott i flera olika länder runtom i världen. Hon har en lite ovanlig bakgrund inom musikbranschen och som MMA-fighter, men började sedan studera och har nu i många år verkat i spelindustrin. Det är just spelindustrin som tagit henne till Sundsvall i allmänhet, och oss på Bron Innovation i synnerhet. Syftet med projektet som Patty kommer leda är att skapa förutsättningar för etablering av nya jobb, företag och utbildningar inom spelindustrin i Västernorrland – utifrån de tre grundpelarna tillväxt, utbildning och nätverk. 

Vad har du för förväntningar i din nya roll?

- Jag ser mycket fram emot att vara en katalysator i att andra lyckas, att se hur antalet arbetslösa i regionen sjunker för att människor fått jobb eller se att ett företag skapar ett lyckat spel och bygger sig ett namn. På lång sikt tänker jag att det ska finnas en självförsörjande miljö i branschen i Västernorrland. Målbilden är att folk ska vilja komma till regionen för att lära sig dataspelsutveckling, söka jobb och starta företag – för att de vet att det finns ett rikt branschklimat här. 

När du inte jobbar, vad gör du då?

- Jag gillar att vara kreativ i allmänhet och är gärna involverad i saker som har med kreativ media att göra – både i jobbet och privat. Musik och musikproduktion är en stor hobby, men även att spela TV- och dataspel och fotografera. Jag har nyligen börjat publicera bilder och korta videoklipp på Sundsvall i mina sociala medier, för att visa upp att Sundsvall finns och vad staden har att erbjuda. Det är roligt och jag gillar det formatet. 

Fun fact om dig? 

- Mitt första jobb som 17-åring var som assistent åt Jon Bon Jovi – jag var hans tolk när han var på turné i Sydamerika. Efter det jobbade jag i musikbranschen i 20 år och har jobbat med i stort sett alla stora 80-talsartister som Bon Jovi, Aerosmith, Rolling Stones och AC/DC. Jag jobbade med att planera och organisera turnéer och event tills jag var 37 år gammal; musik är och har alltid varit en stor del av mitt liv. 

Är du intresserad av att veta mer om projektet?

Kontakta Patty, patty.toledo@broninnovation.se, 076-035 34 88.

Välkommen till oss Patty Toledo!

Föregående
Föregående

IT-innovation sparade 500 000 liter bränsle för bussbolag

Nästa
Nästa

Digital infrastruktur ska öka försäljningen för High Coast Distillery