Collector ventures investerar i AI-bolaget Leeroy

 
Leeroy2-768x546.png

Collector Ventures och Zenith Venture Capital leder finansieringsrundan i LEEROY när bolaget tar in 25 miljoner kr. Även Almi Invest och Norrlandsfonden deltar i rundan.

De senaste åren har svenska LEEROY, ett av Brons medlemsföretag, utvecklat en självlärande AI-driven dataplattform som hjälper restaurangkedjor att driva sin affär som ett techbolag. Det unika med LEEROYs lösning är att restaurangerna skapar affärsvärde i sin dagliga verksamhet, ökar sin försäljning och gästlojalitet och samtidigt kan erbjuda sina gäster en bättre upplevelse. LEEROYs lösning består utöver den AI-drivna dataplattformen där restaurangen följer och styr sin affär i realtid även av en mobilapp där gästen kan beställa och betala före eller under restaurangbesöket, samt ett kassasystem där restaurangen tar betalt. En komplett lösning för att driva en restaurang digitalt.

Nu tar LEEROY nästa steg i sin utveckling. Förutom kapital medför investeringen även värdefull kompetens, samarbetsmöjligheter och kontaktnätverk från Collector. Sedan den föregående investeringsrundan om 15 miljoner kr hösten 2016 är Zenith Venture Capital med Tommy Jacobson i spetsen djupt involverade i bolaget. LEEROY kommer att rekrytera ytterligare utvecklare till kontoren i Stockholm och Sundsvall samt skala upp produkten, accelerera utvecklingen och lansera produkten internationellt.

 

Läs pressmeddelandet här.

 
Bron Innovation