High five för ny IT-etablering i Sundsvall

På bilden Anna Dahlgren, DIÖS, Lars Persson Skandevall, Bron Innovation, Mikael Bergström, Länsförsäkringar Västernorrland, Peter Öhman, Mittuniversitetet och Eva Nyh Hederberg, Näringslivsbolaget

Länsförsäkringar har bestämt sig för att etablera en ny IT-avdelning i Sundsvall och Västernorrland. Satsningen innebär 15-20 nya jobb med start 2023.

Länsförsäkringar motiverar sitt val av lokaliseringsort av den nya IT-avdelningen med bland annat att Sundsvall har en stark kompetensbas, goda kommunikationer, tillgång till ett lokalt nätverk och möjlighet till samlokalisering med Länsförsäkringar Västernorrland.

– Vi är tacksamma för den fina hjälp vi fått med att presentera fördelarna med Sundsvall som placeringsort för den nya IT-avdelningen. Vår samverkan med Mittuniversitetet, Bron Innovation, Näringslivsbolaget och Diös och deras bidrag i processen har varit avgörande för beslutet, säger Mikael Bergström, VD på Länsförsäkringar Västernorrland.

– Det är roligt att välkomna nya satsningar. Länsförsäkringars beslut bekräftar att vi är en attraktiv region inom IT och digitalisering, och för oss på Bron har det varit väldigt roligt att få bidra till etableringsbeslutet, säger Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation AB.

Föregående
Föregående

Permitify – digital lösning för effektiv och säker hantering av arbetstillstånd

Nästa
Nästa

Vi välkomnar Freedude Media som nytt medlemsföretag