AI Sweden etablerar sig i Västernorrland

Foto: Christine Grafström, Mittuniversitetet

Nu öppnar Sveriges nationella AI-center, AI Sweden, tre nya kontor i norra Sverige. Lanseringen görs i samarbete med Luleå Science Park, Skellefteå Science City och Bron Innovation i Västernorrland. Den 2 december sändes en digital invigning med över 200 deltagare från hela Norrland.

- Tillsammans ska vi bidra till att accelerera användningen av AI för Västernorrlands och Sveriges bästa, säger Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation.

Etableringen sker samtidigt som Daniel Gillblad, en av Sveriges främsta AI-profiler, värvas till AI Sweden. Daniel lämnar rollen som forskningschef för AI på RISE för att bli Co-Director med ansvar för forskning och strategi på AI Sweden. Målet är att accelerera användningen av AI över hela landet.

- AI är en möjliggörare för ökad konkurrenskraft, utvecklad välfärd och ökad livskvalitet för Sveriges alla invånare. Vi har en stark tradition av industri och offentlig sektor i vår region, Mittuniversitetet gör en grundlig satsning inom området och samtidigt har vi flera spännande startups som arbetar inom AI. Därför känns det otroligt roligt att AI Sweden nu får en närvaro i norra Sverige. Tillsammans ska vi bidra till att accelerera användningen av AI för Västernorrlands och Sveriges bästa, säger Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation.

Det blir också officiellt att Mittuniversitetet och Luleå Tekniska Universitet ansluter som partners, vilket ytterligare kommer bidra till AI Swedens målsättning att accelerera användningen av AI i hela landet.

- Vi är väldigt glada att vi nu etablerar en tydlig närvaro i en stor och otroligt viktig del av Sverige. AI Sweden har nära 100 partners runt om i landet och att förstärka vår verksamhet med kontor och fler partners i norra Sverige är en mycket positiv del av vår utveckling, säger Martin Svensson, Co-Director AI Sweden.

AI Sweden grundades 2019 och har sedan tidigare kontor i Göteborg, Stockholm, Lund och Örebro och Linköping.

Kontakt

Lars Persson Skandevall, VD Bron Innovation

lars.skandevall@broninnovation.se

070-666 42 53

Föregående
Föregående

Fostira nytt medlemsföretag i Bron

Nästa
Nästa

Effektivare väghållning med hjälp av laserteknik, IoT och AI