Ådalsskolans gymnasium erbjuder lärlingsplatser inom dataspelsutveckling

Under våren 2020 genomförde Bron Innovation ett förberedelseprojekt för att stärka dataspelsbranschen i Västernorrland tillsammans med Kramfors kommun och flera av de aktiva spelföretagen i länet. Nu tar Kramfors nästa steg för att etablera sig i spelindustrin.

En av aktiviteterna som genomfördes under våren var ett Game Jam på Ådalsskolan i Kramfors för elever från el- och energiprogrammets datainriktning. Game Jamet väckte ett stort intresse hos eleverna, men också hos spelföretag, och lade grunden för ett spännande samarbete som testas i skarpt läge redan under denna höst.

Under november kommer de elever som deltog vid Game Jam, och som fortsatt är intresserade, att genomföra ett arbetsprov för att kunna antas som lärlingar hos dataspelsföretag. Arbetsprovet genomförs i företagens modernaste utvecklingsverktyg och med skarpa uppdrag, och efter utvärderingen kommer lärlingsplatser att erbjudas. Lärlingsplatserna kompletteras med att företagen också erbjuder utvecklingsmöjligheter i deras verksamheter.

Peyman Vahedi, rektor vid Ådalsskolan berättar att man planerar att utöka erbjudandet till elever vid estetiska programmet och teknikprogrammet under vårterminen 2021, och att man undersöker möjligheterna att erbjuda fler utbildningsprogram med koppling till spelutveckling. Ådalsskolan kommer också erbjuda eleverna att ansöka om ett fjärde gymnasieår, med inriktning inom spelutveckling.

– Det är en utbildning som är intressant för många av våra elever, och där det finns många spännande jobb i framtiden. Spelutbildning är något Kramfors erbjudit förut och det känns väldigt roligt att kunna göra det i nya former tillsammans med dataspelsföretag, säger Peyman Vahedi.

Läs mer om dataspelssatsningen: Kramfors vill etablera sig i spelindustrin

Föregående
Föregående

Effektivare väghållning med hjälp av laserteknik, IoT och AI

Nästa
Nästa

Bron Innovation dubbel kandidat till programmet för ett digitalt Europa