Växande Why startar traineeprogram

Why Solutions öppnar nytt traineeprogram och söker tre personer till ett tolvmånaders utbildningsprogram.
"Vi vill utvecklas med fler yngre medarbetare, och ett traineeprogram känns både rätt och spännande", säger Erik Sonesson, VD för Why solutions.
 

Bron Innovation
whyiberlin

Det har gått fyra år sedan Why Solutions startade. Utvecklingen har varit positiv för bolaget. Nu vill man växa med fler medarbetare, och siktar då in sig på personer med färsk examen. 


”Vi har skapat Why för att vi brinner för det vi gör och för att vi med våra gemensamma erfarenheter vill skapa en utmanare till IT-branschen med det lilla extra. Genom att lotsa in nya personer till yrket så gör vi det lilla extra, både för oss själva och för branschen”. menar Erik Sonesson.


Det är totalt tre tjänster i traineeprogrammet. Målgruppen är de som studerat datateknik eller har en annan likvärdig eftergymnasial IT-utbildning, och som saknar praktisk yrkeserfarenhet.


Programmet består av ett 12 månaders utbildningsprogram som innehåller teori och praktik. Programmet är uppbyggt i olika utbildningsblock och inkluderar arbete med kundnära uppdrag från offentlig och privat verksamhet.

”Det är en program som kommer ge våra trainees en väldigt bra bas att kunna arbeta som IT-konsulter. Eftersom vi jobbar väldigt kundnära, så kommer man att få arbeta med konkreta och skarpa delar under programmet och det tycker jag är viktigt, säger Erik Sonesson.


 Ansökningsomgången har nyligen öppnat och stänger den 9 april. Why solutions hoppas på många ansökningar av både tjejer och killar.

”Det är ett väldigt bra läge att satsa och det finns en väldigt positiv känsla i regionen, avslutar Erik Sonesso
n.


Läs mer om traineeprogrammet här.


Landstinget VästernorrlandEuropeiska unionen