NortHack lockar utvecklare till premiär 7 april

Den 7 april arrangeras NortHack för första gången i Sundsvall. En del av utmaningen för hacket kommer att innefatta Öppna API:er och realtidslösningar, men uppgifterna är som sig bör ännu inte offentliggjorda. Priset till vinnarna är dock offentligt: Ett resepaket för det vinnande laget värde 10 000 kronor!

Bron Innovation
Northack pics.swe

NortHack har flera syften, men i bakgrunden finns naturligtvis behov av att rekrytera fler medarbetare till Sveriges tredje största IT-hub, säger Ante Forsström, projektledare för NortHack.


Hacket kommer äga rum i Grönborg, med start klockan tre den 7 april och målgång ett dygn senare. Hacket är kostnadsfritt och öppet för alla som är över 18 år. Totalt kommer fem team att sättas samman.


Ansökan att delta i NortHack har precis öppnat och teamet bakom eventet tror på stort intresse.Jag tror det kommer finnas ett bra intresse att delta på hacket. Dels är det ett bra pris, men framför allt är vi en stark IT-region med många som vill utvecklas och testa sina förmågor på det sätt som ett hack erbjuder, säger Ante Forsström.


Läs mer om NorthHack här


Partners till NortHack är Crosser, Telia, Realsprint, Crystal alarm, Applied Group, Esatto, Great Space, Applied Group, Bron, Bizmaker, Mittuniversitetet och Studentkåren


 


Landstinget VästernorrlandEuropeiska unionen