Internationella talare besökte Sundsvall och nya Grönborg

Talare från runtom i världen möttes upp på Grönborg när Nordic Future Days ägde rum i slutet av mars. Innovation och co-creating var ledord under dagarna, där det fanns gott om inspiration, nätverkande och entreprenörstips för de nyfikna företag från regionen som besökte Grönborg.

Bron Innovation
leia24

Internationella talare hade rest långa vägar för att besöka Grönborg och Nordic Future Days, men också Sundsvall för första gången. Här har vi skrivit om Digital Day tidigare, samt bakgrund kring Nordic Future Days. Den mest besökta dagen var Great Space’s Digital Day den 23 mars med talare så som NTT innovations CEO Nina Simosko från Silicon Valley, Företagarnas VD och tvåårig vinnare för bästa digital kommunikatör Gunther Mårder från Stockholm och investor samt grundare för The Batchery, Jeff Wallace från San Francisco.


Sverige är absolut i toppen av mina favoritställen. Jag njuter av min tid här och Sundsvall som stad förmedlar en bra känsla, sa Jeff Wallace.


Jeff Wallace pratade mycket om UX under sitt föredrag, User Experience, och hur viktigt det är för att man ska lyckas med sitt företagande. Han nämnde också att han tycker att Sverige har kommit en bra bit på vägen.


Om man tittar på de svenska företag som har tagit sin verksamhet till internationell nivå så som t.ex. Volvo och IKEA. Det är företag som är kända för deras User Experience, så jag skulle säga att det är ett exempel på att UX är något som fungerar runt om i världen, säger Jeff Wallace.


Permobil lanserade under en av dagarna en ny elrullstol som du kan läsa mer om här. Trendspaning var också ett hett ämne under dagarna där bland annat Aric Dromi, framtidsspanare Volvo cars, höll ett uppskattat föredrag om hur tekniken förändras i snabb takt och hur man som företag borde tänka kring de snabbt växande tekniktrenderna.


Här hittar du videoklipp från dagarna.


Landstinget VästernorrlandEuropeiska unionen